torsdag 28 augusti 2014

Karl Johanssoppa


Dennis Österberg har delat med sig på FB detta Karl Johan-soppa
Mustig Karl Johan-soppa?!?
Vad gör man med all Karl Johan? Jag har gjort ett recept på mustig soppa som går alldels utmärkt att frysa. Receptet ger många portioner. Håll till godo!
* Koka 3 liter buljong. Använd 3 tärningar svambuljong o 3 grönsaksbuljong
* Stek 600 g förvälld Karl Johan med 1 stor o finhackad gul lök o 3 finhackade vitlöksklyftor
i 1.5 dl flytande margarin.
* Häll över 1.5 dl vetemjöl när du stekt klart


* Häll ner i buljongen och låt sjuda i 10 minuter.
* Rör ner 2 dl crème fraîche o 2.5 dl milda mat
* Låt det koka upp
* Rör ner 50 g ädelost o en halv dl tomatpuré och saften från en citron
* ta eventuellt nån tsk citronpeppar
Jag brukar mixa soppan o sedan frysa in den. Slänger i torkad Karl Johan i samband med servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar