Sylvia Nyström
OM DU ANVÄNDER TORKAD SVAMP SÅ BLÖTLÄGG DEN I ETT PAR TIMMAR I RIKLIGT MED VATTEN OCH LÅT DEN SEDAN RINNA AV.
300 GR FÄRSKA TRATTKANTARELLER (eller)
20 GR TORKADE
1 DM PURJOLÖK
2 MSK VETEMJÖL
1,2 L HÖNSBULJONG
2 DL GRÄDDE
100 GR ÄDELOST
3 MSK FÄRSK TIMJAN
SVARTPEPPAR
RENSA SVAMPEN OCH SKÄR DEN I MINDRE BITAR.
RENSA OCH SKIVA LÖKEN.
FRÄS SVAMP OCH LÖK, GÄRNA I SMÖR, NÅGRA MINUTER
TILLS LÖKEN MJUKNAT MEN INTE FÅTT FÄRG.
PUDRA ÖVER MJÖLET. SPÄD MED BULJONG. SJUD SOPPAN I 10
MIN.
VISPA GRÄDDEN STYV OCH RÖR FÖRSIKTIGT NER DEN OCH
ÄDELOSTEN I SOPPAN.
KRYDDA. STRÖ ÖVER TIMJAN.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar