onsdag 24 september 2014

Trattkantarellsoppa med ädelost

Sylvia Nyström 

OM DU ANVÄNDER TORKAD SVAMP SÅ BLÖTLÄGG DEN I ETT PAR TIMMAR I RIKLIGT MED VATTEN OCH LÅT DEN SEDAN RINNA AV.


300 GR FÄRSKA TRATTKANTARELLER (eller)       


20 GR TORKADE
1 DM PURJOLÖK
2 MSK VETEMJÖL
1,2 L HÖNSBULJONG
2 DL GRÄDDE
100 GR ÄDELOST
3 MSK FÄRSK TIMJAN 
SVARTPEPPAR

RENSA SVAMPEN OCH SKÄR DEN I MINDRE BITAR. 

RENSA OCH SKIVA LÖKEN. 

FRÄS SVAMP OCH LÖK, GÄRNA I SMÖR, NÅGRA MINUTER 
TILLS LÖKEN MJUKNAT MEN INTE FÅTT FÄRG. 

PUDRA ÖVER MJÖLET. SPÄD MED BULJONG. SJUD SOPPAN I 10
MIN. 

VISPA GRÄDDEN STYV OCH RÖR FÖRSIKTIGT NER DEN OCH
ÄDELOSTEN I SOPPAN. 

KRYDDA. STRÖ ÖVER TIMJAN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar