måndag 13 oktober 2014

Anna-Maria Aulins Trattkantarellsoppa

Anna-Maria Aulins Trattkantarellsoppa            



2 L trattkantareller

1 finhackad gul lök
1 msk tomatpuré

2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
3 dl grädde
1 dl smulad ädelost
Salt, peppar

Grovhacka svampen. Fräs lök o svamp i snör i kastrull. Tillsätt buljongtärningar, tomatpuré, vatten o grädde. Låt koka upp. I med den smulade osten så den smälter lite. Smaka av m salt o peppar. 

Tar man torkad svamp kan vattnet man använder för att blöta upp svampen med, med fördel användas som vätska i soppan. Grädden kan bytas mot magrare alternativ. 
Servera gärna m en varm smörgås m ost, skinka o tomat eller knäckemacka eller gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar